Egyedényes sütőtökös tészta
Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
20 dkg
MYBio penne tészta
20 dkg
Karát főtt, füstölt baconszalonna
50 dkg
Sütőtök
2 fej
Vöröshagyma
2.5 dkg
Sissy teavaj
ízlés szerint
Só, bors, szerecsendió
2 ág (ízlés szerint)
Rozmaring
Előkészítés
1
Egy nagy lábosban eloszlatjuk a tésztát. Egyenletesen rárétegezzük a csíkokra vágott bacont, a felkockázott sütőtököt és a vékonyan felkarikázott hagymát, majd ráforgácsoljuk a vajat.
2
A szerecsendióval, a sóval, borssal és a lecsipkedett rozmaringlevélkékkel fűszerezzük.
3
Az egészet felöntjük 7,5 dl vízzel, majd felforraljuk, és közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük 15 percig, amíg az edény alján 2 cm magas főzőlé marad.
4
Ezután a lekapcsolt tűzhelyen állni hagyjuk 5 percig.
Végül átkeverjük, és rozmaringgal díszítve tálaljuk.