Székelykáposzta (4 személyre, kalória 1 főre számolva)

Hozzávalók:

Kedvenc Hentesétől kockázott sertés comb: 40 dkg (163 kcal), Vecsési Savanyú káposzta: 80 dkg (38 kcal)

Durafood finomliszt: 1 ek (18 kcal), Sissy tejföl: 10 dkg (normál (20 %-os): 51,25 kcal, zsírszegény (12 %-os): 33,5 kcal, kefir:14 kcal), Líra napraforgó étolaj: 2 ek (46,4 kcal)

Vöröshagyma: 8 dkg (8 kcal), Czifra fűszerpaprika őrlemény, Penny natúr lecsó: 1 ek (2 kcal), Mr. Spice fokhagyma granulátum: ízlés szerint, Durafood jódozott só

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, és jól lekeverjük. Hozzáadjuk a húst, és a tűzre visszatéve kissé átforgatjuk a fűszeres alapon, majd felöntjük kevés vízzel, sóval és a lecsóval ízesítjük, és többször megkeverve félig puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szükség szerint kimosott savanyú káposztát, majd annyi vízzel felöntve, hogy épp csak ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Végül behabarjuk, azaz a liszttel csomómentesre kevert tejfölhöz merünk egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd a káposztához adjuk, és jól átforraljuk. Szokás a káposztát és a húst külön-külön készíteni és utólag összekeverni.

Tipp: A húsról távolítsuk el a látható zsiradékot, használhatunk zsírszegény tejfölt vagy kefirt.

A sovány hús, a zsírszegény tejföl vagy kefir használatával mind az energia bevitelt, mind az étel koleszterin tartalmát csökkenthetjük, ezért ily módon készítve a fogyni vágyók és a magas koleszterinszinttel küzdők is bátran fogyaszthatják.

Hagyományos alapanyagokkal: kb. 326 kcal, 12%-os tejföllel készítve: 309 kcal, Kefirrel készítve: 289 kcal

Székelykáposzta (4 személyre, kalória 1 főre számolva)

Székelykáposzta (4 személyre, kalória 1 főre számolva)

Hozzávalók:

Kedvenc Hentesétől kockázott sertés comb: 40 dkg (163 kcal), Vecsési Savanyú káposzta: 80 dkg (38 kcal)

Durafood finomliszt: 1 ek (18 kcal), Sissy tejföl: 10 dkg (normál (20 %-os): 51,25 kcal, zsírszegény (12 %-os): 33,5 kcal, kefir:14 kcal), Líra napraforgó étolaj: 2 ek (46,4 kcal)

Vöröshagyma: 8 dkg (8 kcal), Czifra fűszerpaprika őrlemény, Penny natúr lecsó: 1 ek (2 kcal), Mr. Spice fokhagyma granulátum: ízlés szerint, Durafood jódozott só

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, és jól lekeverjük. Hozzáadjuk a húst, és a tűzre visszatéve kissé átforgatjuk a fűszeres alapon, majd felöntjük kevés vízzel, sóval és a lecsóval ízesítjük, és többször megkeverve félig puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szükség szerint kimosott savanyú káposztát, majd annyi vízzel felöntve, hogy épp csak ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Végül behabarjuk, azaz a liszttel csomómentesre kevert tejfölhöz merünk egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd a káposztához adjuk, és jól átforraljuk. Szokás a káposztát és a húst külön-külön készíteni és utólag összekeverni.

Tipp: A húsról távolítsuk el a látható zsiradékot, használhatunk zsírszegény tejfölt vagy kefirt.

A sovány hús, a zsírszegény tejföl vagy kefir használatával mind az energia bevitelt, mind az étel koleszterin tartalmát csökkenthetjük, ezért ily módon készítve a fogyni vágyók és a magas koleszterinszinttel küzdők is bátran fogyaszthatják.

Hagyományos alapanyagokkal: kb. 326 kcal, 12%-os tejföllel készítve: 309 kcal, Kefirrel készítve: 289 kcal

Babgulyás (egytál ételként, 4 személyre)

Hozzávalók:

Líra napraforgó olaj: 1 ek., Kedvenc hentese kockázott sertéscomb: 60 dkg, Gyorsfagyasztott Jégkert fejtett bab: 1 csomag

Vöröshagyma: 1 kis fej, Fokhagyma: 2 gerezd

TV paprika: 2 kis darab, Hegyes erős paprika: 1 db

Paradicsom: 2 közepes darab, Sárgarépa: 2 közepes darab, Fehérrépa: 1 közepes darab, Zeller: 1 kis darab

Czifra fűszerpaprika: 2 ek., Sissy 12%-os tejföl 1 ek.

Mr. Spice babérlevél, Durafood só, Czifra csípős paprikakrém ízlés szerint

Elkészítés: A vöröshagymát étolajon megfonnyasztjuk, majd a hozzáadjuk a lezsírozott, kockázott sertéscombot, és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a fűszerekkel, jól átforgatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a vizet. Addig főzzük a levest, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Tejföllel díszítve, ízlés szerint csípős paprikakrémmel ízesítve tálaljuk.

Tipp: Több sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsom, igény esetén korpás kenyérrel fogyasztva

Babgulyás (egytál ételként, 4 személyre)

Babgulyás (egytál ételként, 4 személyre)

Hozzávalók:

Líra napraforgó olaj: 1 ek., Kedvenc hentese kockázott sertéscomb: 60 dkg, Gyorsfagyasztott Jégkert fejtett bab: 1 csomag

Vöröshagyma: 1 kis fej, Fokhagyma: 2 gerezd

TV paprika: 2 kis darab, Hegyes erős paprika: 1 db

Paradicsom: 2 közepes darab, Sárgarépa: 2 közepes darab, Fehérrépa: 1 közepes darab, Zeller: 1 kis darab

Czifra fűszerpaprika: 2 ek., Sissy 12%-os tejföl 1 ek.

Mr. Spice babérlevél, Durafood só, Czifra csípős paprikakrém ízlés szerint

Elkészítés: A vöröshagymát étolajon megfonnyasztjuk, majd a hozzáadjuk a lezsírozott, kockázott sertéscombot, és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a fűszerekkel, jól átforgatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a vizet. Addig főzzük a levest, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Tejföllel díszítve, ízlés szerint csípős paprikakrémmel ízesítve tálaljuk.

Tipp: Több sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsom, igény esetén korpás kenyérrel fogyasztva

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Hozzávalók:
4-6 db nagyobb burgonya
2-3 ek. San Fabio olívaolaj
15 dkg Sissy füstölt trappista sajt
10 dkg Karát kockázott bacon
Durafood só
1-2 gerezd fokhagyma
3 dl Sissy tejföl vagy kefir

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk a burgonyákat, és hosszában félbevágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagolva egy tepsiben 25-30 perig sütjük. A bacont serpenyőben megpirítjuk, és lereszeljük a sajtot. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük és a tejfölbe vagy kefirbe keverjük. A fóliában hagyjuk 5-10 percre a krumplikat, majd kibontjuk, s közepüket kivájjuk. A kiszedett részt összekeverjük kevés reszelt sajttal és tejföllel, majd ráhalmozzuk a fél burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és baconnel, és 10 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Akkor készül el, mikor kissé megpirul a teteje. Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel.

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Hozzávalók:
4-6 db nagyobb burgonya
2-3 ek. San Fabio olívaolaj
15 dkg Sissy füstölt trappista sajt
10 dkg Karát kockázott bacon
Durafood só
1-2 gerezd fokhagyma
3 dl Sissy tejföl vagy kefir

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk a burgonyákat, és hosszában félbevágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagolva egy tepsiben 25-30 perig sütjük. A bacont serpenyőben megpirítjuk, és lereszeljük a sajtot. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük és a tejfölbe vagy kefirbe keverjük. A fóliában hagyjuk 5-10 percre a krumplikat, majd kibontjuk, s közepüket kivájjuk. A kiszedett részt összekeverjük kevés reszelt sajttal és tejföllel, majd ráhalmozzuk a fél burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és baconnel, és 10 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Akkor készül el, mikor kissé megpirul a teteje. Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel.

Túró gombóc

Hozzávalók:

Sissy tehéntúró: 60 dkg
Penny étkezési búzadara: 12 dkg vagy
Penny aprószemű zabpehely: 10 dkg
Penny margarin: 3 dkg
Penny panírmorzsa: 8 dkg
Sissy tejföl: 12 dkg
Durafood jódozott só
Tojás: 2 db
Porcukor: 8 dkg

Elkészítés:

A villával áttört tehéntúrót összedolgozzuk a búzadarával vagy zabpehellyel és a tojással, majd hűtőszekrényben kb. 30 percig pihentetjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére,
még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és jól lecsöpögtetve, pirított panírmorzsában megforgatjuk. Langyos tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.

Túró gombóc

Túró gombóc

Túró gombóc

Hozzávalók:

Sissy tehéntúró: 60 dkg
Penny étkezési búzadara: 12 dkg vagy
Penny aprószemű zabpehely: 10 dkg
Penny margarin: 3 dkg
Penny panírmorzsa: 8 dkg
Sissy tejföl: 12 dkg
Durafood jódozott só
Tojás: 2 db
Porcukor: 8 dkg

Elkészítés:

A villával áttört tehéntúrót összedolgozzuk a búzadarával vagy zabpehellyel és a tojással, majd hűtőszekrényben kb. 30 percig pihentetjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére,
még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és jól lecsöpögtetve, pirított panírmorzsában megforgatjuk. Langyos tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.

Túró gombóc

Kókuszgolyó (75kcal/darab)

Kókuszgolyó (75kcal/darab)

Hozzávalók:

10dkg zabpehely
30dkg alma +diétás dzsem(málna vagy eper)
10dkg kókuszreszelék
2 evőkanál kakaópor (ne cukrozott legyen)
1 kiskanál őrölt fahéj
ízlés szerint édesítőszer

Elkészítés:

A zabpelyhet,a hámozott finomra reszelt almával,a kakaóporral,a fahéjjal és a kókuszreszelék 2/3-val és annyi diétás dzsemmel  összedolgozzuk,hogy jól formázható golyókat lehessen belőle készíteni. Megforgatjuk, kókuszreszelékben majd hűtőbe tesszük. A legjobb, ha már előző nap elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek. Egy szem meggyet is rakhatunk a közepébe.

Kókuszgolyó (75kcal/darab)

Kókuszgolyó (75kcal/darab)

Kókuszgolyó (75kcal/darab)

Hozzávalók:

10dkg zabpehely
30dkg alma +diétás dzsem(málna vagy eper)
10dkg kókuszreszelék
2 evőkanál kakaópor (ne cukrozott legyen)
1 kiskanál őrölt fahéj
ízlés szerint édesítőszer

Elkészítés:

A zabpelyhet,a hámozott finomra reszelt almával,a kakaóporral,a fahéjjal és a kókuszreszelék 2/3-val és annyi diétás dzsemmel  összedolgozzuk,hogy jól formázható golyókat lehessen belőle készíteni. Megforgatjuk, kókuszreszelékben majd hűtőbe tesszük. A legjobb, ha már előző nap elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek. Egy szem meggyet is rakhatunk a közepébe.

Vaníliamártásos palacsinta gyümölcsöntettel (4 személyre)

Hozzávalók:

Tésztához:

Durafood finomliszt: 15 dkg, Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt. teljes kiőrlésű liszt: 10 dkg, Tojás: 4 db

2 csipet Durafood só

Sissy tej: 2,5 dl, Szénsavas ásványvíz: 2,5 dl, Líra napraforgó olaj: 2 ek.

Töltelékhez:

Sissy tej: 4 dl, Durafood liszt: 4 dkg, Sissy tejszín: 0,8 dl, Cukormanufaktúra eritrit: ízlés szerint, Mrs. Baker vaníliás cukor: 3 csomag, Tojás: 2 db

Öntethez:

Gyorsfagyasztott erdei gyümölcs: 15 dkg, Gyorsfagyasztott málna: 15 dkg, Gyorsfagyasztott eper: 15 dkg

Útifűmaghéj: 1-2 dkg, Citrom: fél db, Cukormanufaktúra eritrit: ízlés szerint

Elkészítés:

A töltelékhez csomómentesre keverjük a tojások sárgáját az eritrittel, vaníliás cukorral, tejszínnel, a hideg tej negyedével és a liszttel, majd vékony sugárban habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a maradék, felforralt tejet. Takaréklángon folyamatosan keverve besűrítjük. A megsütött palacsinták felét megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét, s végül még egyszer félbehajtjuk. A gyümölcsöket a citrom lereszelt héjával és levével valamint az eritrittel ízesítve pürésítjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, kicsit várunk, amíg sűrűvé válik, a kész palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálaljuk.

Kókuszgolyó (75kcal/darab)

Vaníliamártásos palacsinta gyümölcsöntettel (4 személyre)

Vaníliamártásos palacsinta gyümölcsöntettel (4 személyre)

Hozzávalók:

Tésztához:

Durafood finomliszt: 15 dkg, Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt. teljes kiőrlésű liszt: 10 dkg, Tojás: 4 db

2 csipet Durafood só

Sissy tej: 2,5 dl, Szénsavas ásványvíz: 2,5 dl, Líra napraforgó olaj: 2 ek.

Töltelékhez:

Sissy tej: 4 dl, Durafood liszt: 4 dkg, Sissy tejszín: 0,8 dl, Cukormanufaktúra eritrit: ízlés szerint, Mrs. Baker vaníliás cukor: 3 csomag, Tojás: 2 db

Öntethez:

Gyorsfagyasztott erdei gyümölcs: 15 dkg, Gyorsfagyasztott málna: 15 dkg, Gyorsfagyasztott eper: 15 dkg

Útifűmaghéj: 1-2 dkg, Citrom: fél db, Cukormanufaktúra eritrit: ízlés szerint

Elkészítés:

A töltelékhez csomómentesre keverjük a tojások sárgáját az eritrittel, vaníliás cukorral, tejszínnel, a hideg tej negyedével és a liszttel, majd vékony sugárban habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a maradék, felforralt tejet. Takaréklángon folyamatosan keverve besűrítjük. A megsütött palacsinták felét megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét, s végül még egyszer félbehajtjuk. A gyümölcsöket a citrom lereszelt héjával és levével valamint az eritrittel ízesítve pürésítjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, kicsit várunk, amíg sűrűvé válik, a kész palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálaljuk.

Kókuszgolyó (75kcal/darab)