Medvehagymával töltött tojás

 Medvehagymával töltött tojás

Hozzávalók:

12 db tojás
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint apróra vágott 2-3 evőkanál medvehagyma

Elkészítés: Receptvideo megtekintése

 

Medvehagymával töltött tojás

Medvehagymával töltött tojás

 Medvehagymával töltött tojás

Hozzávalók:

12 db tojás
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint apróra vágott 2-3 evőkanál medvehagyma

Elkészítés: Receptvideo megtekintése

 

Mákos túrótorta gluténmentesen

Hozzávalók:

1 tojás, 100 g margarin vagy vaj, 7 g édesítő por vagy 50 g cukor, 200 g gluténmentes lisztkeverék, 1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:
2 tojás, 500 g tehéntúró, 100 ml tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 25 g édesítő por vagy 150 g cukor ízlés szerint, 130 g darált mák, 1 tk vaníliaaroma

Elkészítés:

A lisztet elkevertem a sütőporral és az édesítővel. A margarint felolvasztottam és a tojással együtt a liszthez adtam. Majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és belenyomkodtam a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, a szélét villával kissé megnyomkodtam. Majd betettem hűtőbe 30 percre. Közben elkészítettem a tölteléket: a mákot egy tálba tettem és forró vizet öntöttem rá, annyit, amennyi ellepte. 20 percig állni hagytam, majd leszűrtem. Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tettem és robotgéppel összedolgoztam. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztottam, 1/3-2/3 arányban. A kisebb adaghoz kevertem a mákot. A tésztát kivettem a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet tettem. Majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább. Addig kanalaztam a krémeket, amíg el nem fogytak. A krémek elég folyékonyak, ezért szépen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húztam, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt, lekapcsoltam a sütőforma oldalát és felszeleteltem.

Recept videó megtekintése >>

Mákos túrótorta gluténmentesen

Mákos túrótorta gluténmentesen

Hozzávalók:

1 tojás, 100 g margarin vagy vaj, 7 g édesítő por vagy 50 g cukor, 200 g gluténmentes lisztkeverék, 1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez:
2 tojás, 500 g tehéntúró, 100 ml tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, 25 g édesítő por vagy 150 g cukor ízlés szerint, 130 g darált mák, 1 tk vaníliaaroma

Elkészítés:

A lisztet elkevertem a sütőporral és az édesítővel. A margarint felolvasztottam és a tojással együtt a liszthez adtam. Majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és belenyomkodtam a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, a szélét villával kissé megnyomkodtam. Majd betettem hűtőbe 30 percre. Közben elkészítettem a tölteléket: a mákot egy tálba tettem és forró vizet öntöttem rá, annyit, amennyi ellepte. 20 percig állni hagytam, majd leszűrtem. Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tettem és robotgéppel összedolgoztam. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztottam, 1/3-2/3 arányban. A kisebb adaghoz kevertem a mákot. A tésztát kivettem a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet tettem. Majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább. Addig kanalaztam a krémeket, amíg el nem fogytak. A krémek elég folyékonyak, ezért szépen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húztam, egészen a széléig. 180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt, lekapcsoltam a sütőforma oldalát és felszeleteltem.

Recept videó megtekintése >>

Chia puding (variálható alaprecept)

Hozzávalók 1 adaghoz:

15 g chia mag

1,5 dl 1,5%-os tej/növényi ital vagy 150-200 g joghurt

5-10 g eritrit (elhagyható)

30 g kókuszreszelék/gyümölcslekvár / 10-15 g kakaópor/ 5-10 g fahéj

tetejére: vörös áfonya, kókuszchips, gyümölcsök (elhagyható)

Elkészítés:

A chia magot keverjük el a tejben/joghurtban.

Tegyük minimum 30-60 percre a hűtőbe. (közben egyszer-kétszer megkeverhetjük, hogy ne álljon össze egy csomóba)

Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Díszíthetjük gyümölcsökkel, majd tálaljuk.

Chia puding (variálható alaprecept)

Chia puding (variálható alaprecept)

Hozzávalók 1 adaghoz:

15 g chia mag

1,5 dl 1,5%-os tej/növényi ital vagy 150-200 g joghurt

5-10 g eritrit (elhagyható)

30 g kókuszreszelék/gyümölcslekvár / 10-15 g kakaópor/ 5-10 g fahéj

tetejére: vörös áfonya, kókuszchips, gyümölcsök (elhagyható)

Elkészítés:

A chia magot keverjük el a tejben/joghurtban.

Tegyük minimum 30-60 percre a hűtőbe. (közben egyszer-kétszer megkeverhetjük, hogy ne álljon össze egy csomóba)

Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Díszíthetjük gyümölcsökkel, majd tálaljuk.