Receptek minden alkalomra

Önnek válogattuk!

kép

Receptek minden alkalomra

Önnek válogattuk!

kép

Receptek minden alkalomra

Önnek válogattuk!

Székelykáposzta (4 személyre, kalória 1 főre számolva)

Hozzávalók:

Kedvenc Hentesétől kockázott sertés comb: 40 dkg (163 kcal), Vecsési Savanyú káposzta: 80 dkg (38 kcal)

Durafood finomliszt: 1 ek (18 kcal), Sissy tejföl: 10 dkg (normál (20 %-os): 51,25 kcal, zsírszegény (12 %-os): 33,5 kcal, kefir:14 kcal), Líra napraforgó étolaj: 2 ek (46,4 kcal)

Vöröshagyma: 8 dkg (8 kcal), Czifra fűszerpaprika őrlemény, Penny natúr lecsó: 1 ek (2 kcal), Mr. Spice fokhagyma granulátum: ízlés szerint, Durafood jódozott só

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, és jól lekeverjük. Hozzáadjuk a húst, és a tűzre visszatéve kissé átforgatjuk a fűszeres alapon, majd felöntjük kevés vízzel, sóval és a lecsóval ízesítjük, és többször megkeverve félig puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szükség szerint kimosott savanyú káposztát, majd annyi vízzel felöntve, hogy épp csak ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Végül behabarjuk, azaz a liszttel csomómentesre kevert tejfölhöz merünk egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd a káposztához adjuk, és jól átforraljuk. Szokás a káposztát és a húst külön-külön készíteni és utólag összekeverni.

Tipp: A húsról távolítsuk el a látható zsiradékot, használhatunk zsírszegény tejfölt vagy kefirt.

A sovány hús, a zsírszegény tejföl vagy kefir használatával mind az energia bevitelt, mind az étel koleszterin tartalmát csökkenthetjük, ezért ily módon készítve a fogyni vágyók és a magas koleszterinszinttel küzdők is bátran fogyaszthatják.

Hagyományos alapanyagokkal: kb. 326 kcal, 12%-os tejföllel készítve: 309 kcal, Kefirrel készítve: 289 kcal

a

Székelykáposzta (4 személyre, kalória 1 főre számolva)

Székelykáposzta (4 személyre, kalória 1 főre számolva)

Hozzávalók:

Kedvenc Hentesétől kockázott sertés comb: 40 dkg (163 kcal), Vecsési Savanyú káposzta: 80 dkg (38 kcal)

Durafood finomliszt: 1 ek (18 kcal), Sissy tejföl: 10 dkg (normál (20 %-os): 51,25 kcal, zsírszegény (12 %-os): 33,5 kcal, kefir:14 kcal), Líra napraforgó étolaj: 2 ek (46,4 kcal)

Vöröshagyma: 8 dkg (8 kcal), Czifra fűszerpaprika őrlemény, Penny natúr lecsó: 1 ek (2 kcal), Mr. Spice fokhagyma granulátum: ízlés szerint, Durafood jódozott só

Elkészítés:

Az olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, és jól lekeverjük. Hozzáadjuk a húst, és a tűzre visszatéve kissé átforgatjuk a fűszeres alapon, majd felöntjük kevés vízzel, sóval és a lecsóval ízesítjük, és többször megkeverve félig puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szükség szerint kimosott savanyú káposztát, majd annyi vízzel felöntve, hogy épp csak ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Végül behabarjuk, azaz a liszttel csomómentesre kevert tejfölhöz merünk egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd a káposztához adjuk, és jól átforraljuk. Szokás a káposztát és a húst külön-külön készíteni és utólag összekeverni.

Tipp: A húsról távolítsuk el a látható zsiradékot, használhatunk zsírszegény tejfölt vagy kefirt.

A sovány hús, a zsírszegény tejföl vagy kefir használatával mind az energia bevitelt, mind az étel koleszterin tartalmát csökkenthetjük, ezért ily módon készítve a fogyni vágyók és a magas koleszterinszinttel küzdők is bátran fogyaszthatják.

Hagyományos alapanyagokkal: kb. 326 kcal, 12%-os tejföllel készítve: 309 kcal, Kefirrel készítve: 289 kcal

a

Babgulyás (egytál ételként, 4 személyre)

a

Hozzávalók:

Líra napraforgó olaj: 1 ek., Kedvenc hentese kockázott sertéscomb: 60 dkg, Gyorsfagyasztott Jégkert fejtett bab: 1 csomag

Vöröshagyma: 1 kis fej, Fokhagyma: 2 gerezd

TV paprika: 2 kis darab, Hegyes erős paprika: 1 db

Paradicsom: 2 közepes darab, Sárgarépa: 2 közepes darab, Fehérrépa: 1 közepes darab, Zeller: 1 kis darab

Czifra fűszerpaprika: 2 ek., Sissy 12%-os tejföl 1 ek.

Mr. Spice babérlevél, Durafood só, Czifra csípős paprikakrém ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát étolajon megfonnyasztjuk, majd a hozzáadjuk a lezsírozott, kockázott sertéscombot, és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a fűszerekkel, jól átforgatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a vizet. Addig főzzük a levest, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Tejföllel díszítve, ízlés szerint csípős paprikakrémmel ízesítve tálaljuk.

Tipp: Több sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsom, igény esetén korpás kenyérrel fogyasztva

Babgulyás (egytál ételként, 4 személyre)

Babgulyás (egytál ételként, 4 személyre)

a

Hozzávalók:

Líra napraforgó olaj: 1 ek., Kedvenc hentese kockázott sertéscomb: 60 dkg, Gyorsfagyasztott Jégkert fejtett bab: 1 csomag

Vöröshagyma: 1 kis fej, Fokhagyma: 2 gerezd

TV paprika: 2 kis darab, Hegyes erős paprika: 1 db

Paradicsom: 2 közepes darab, Sárgarépa: 2 közepes darab, Fehérrépa: 1 közepes darab, Zeller: 1 kis darab

Czifra fűszerpaprika: 2 ek., Sissy 12%-os tejföl 1 ek.

Mr. Spice babérlevél, Durafood só, Czifra csípős paprikakrém ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát étolajon megfonnyasztjuk, majd a hozzáadjuk a lezsírozott, kockázott sertéscombot, és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a fűszerekkel, jól átforgatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a vizet. Addig főzzük a levest, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Tejföllel díszítve, ízlés szerint csípős paprikakrémmel ízesítve tálaljuk.

Tipp: Több sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsom, igény esetén korpás kenyérrel fogyasztva

Túró gombóc

Hozzávalók:

Sissy tehéntúró: 60 dkg
Penny étkezési búzadara: 12 dkg vagy
Penny aprószemű zabpehely: 10 dkg
Penny margarin: 3 dkg
Penny panírmorzsa: 8 dkg
Sissy tejföl: 12 dkg
Durafood jódozott só
Tojás: 2 db
Porcukor: 8 dkg

Elkészítés:

A villával áttört tehéntúrót összedolgozzuk a búzadarával vagy zabpehellyel és a tojással, majd hűtőszekrényben kb. 30 percig pihentetjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére,
még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és jól lecsöpögtetve, pirított panírmorzsában megforgatjuk. Langyos tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.

a

Túró gombóc

Túró gombóc

Hozzávalók:

Sissy tehéntúró: 60 dkg
Penny étkezési búzadara: 12 dkg vagy
Penny aprószemű zabpehely: 10 dkg
Penny margarin: 3 dkg
Penny panírmorzsa: 8 dkg
Sissy tejföl: 12 dkg
Durafood jódozott só
Tojás: 2 db
Porcukor: 8 dkg

Elkészítés:

A villával áttört tehéntúrót összedolgozzuk a búzadarával vagy zabpehellyel és a tojással, majd hűtőszekrényben kb. 30 percig pihentetjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére,
még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és jól lecsöpögtetve, pirított panírmorzsában megforgatjuk. Langyos tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.

a
 

Tésztában sült sonkás pástétom

a

Hozzávalók:

Tésztához:
- 40 dkg Penny liszt, 12 dkg Sissy vaj, 2 tk só, kb 1 , 5 dl hideg víz
Töltelékhez:
- 60 dkg Kedvenc Hentese sertés darált hús, 20 dkg Karát főtt sonka, 1 közepes vöröshagyma, 1 - 1 ek aprított snidling és zsálya, só, bors
Továbbá :
- 5 db főtt tojás
- 1 tojás - a tészta kenéséhez

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A sonkát felkockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz, ízesítjük a zöld fűszerekkel, sóval és borssal. A tészta 3 / 4 - ed részével kibélelünk egy kivajazott, 1,5 l - es kalácsformát úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán és belekanalazzuk a húsos massza felét. Közepébe mélyedést készítünk, belefektetjük a tojásokat, majd betakarjuk a maradék masszával. A tészta széleit lekenjük felvert tojással és ráfektetjük a megmaradt tésztát. A széleket összecsipkedjük és lekenjük tojással. Éles késsel 3 - 4 bemetszést ejtünk a tésztán, hogy a felesleges gőz távozhasson, majd előmelegített 170 °C - os sütőben, kb 70 - 80 percig sütjük.

Recept videó megtekintése>>

Tésztában sült sonkás pástétom

Tésztában sült sonkás pástétom

a

Hozzávalók:

Tésztához:
- 40 dkg Penny liszt, 12 dkg Sissy vaj, 2 tk só, kb 1 , 5 dl hideg víz
Töltelékhez:
- 60 dkg Kedvenc Hentese sertés darált hús, 20 dkg Karát főtt sonka, 1 közepes vöröshagyma, 1 - 1 ek aprított snidling és zsálya, só, bors
Továbbá :
- 5 db főtt tojás
- 1 tojás - a tészta kenéséhez

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A sonkát felkockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz, ízesítjük a zöld fűszerekkel, sóval és borssal. A tészta 3 / 4 - ed részével kibélelünk egy kivajazott, 1,5 l - es kalácsformát úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán és belekanalazzuk a húsos massza felét. Közepébe mélyedést készítünk, belefektetjük a tojásokat, majd betakarjuk a maradék masszával. A tészta széleit lekenjük felvert tojással és ráfektetjük a megmaradt tésztát. A széleket összecsipkedjük és lekenjük tojással. Éles késsel 3 - 4 bemetszést ejtünk a tésztán, hogy a felesleges gőz távozhasson, majd előmelegített 170 °C - os sütőben, kb 70 - 80 percig sütjük.

Recept videó megtekintése>>

Medvehagymával töltött tojás

Hozzávalók:

12 db tojás
4 evőkanál Penny majonéz
2 evőkanál Penny mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint Mr. Spice őrölt bors
ízlés szerint Mr. Spice őrölt szerecsendió
ízlés szerint apróra vágott 2-3 evőkanál medvehagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és ha kihűltek, hosszában kettévágjuk őket. A tojássárgájukat egy tálba kiszedjük. Összetörjük villával, vagy aki krémesebben szereti, botmixert is használhat. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt és fűszereket. A megmosott medvehagymát apróra vágjuk és ízlés szerint a töltelékbe 2-3 evőkanállal keverünk, ezt már semmiképpen sem botmixerrel. Habzsákba töltjük a tölteléket és a félbevágott tojásokat megtöltjük. Bármelyik étkezésünk finom kiegészítő falatkái.

Recept videó megtekintése>>

a

Medvehagymával töltött tojás

Medvehagymával töltött tojás

Hozzávalók:

12 db tojás
4 evőkanál Penny majonéz
2 evőkanál Penny mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint Mr. Spice őrölt bors
ízlés szerint Mr. Spice őrölt szerecsendió
ízlés szerint apróra vágott 2-3 evőkanál medvehagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és ha kihűltek, hosszában kettévágjuk őket. A tojássárgájukat egy tálba kiszedjük. Összetörjük villával, vagy aki krémesebben szereti, botmixert is használhat. Hozzáadjuk a majonézt, mustárt és fűszereket. A megmosott medvehagymát apróra vágjuk és ízlés szerint a töltelékbe 2-3 evőkanállal keverünk, ezt már semmiképpen sem botmixerrel. Habzsákba töltjük a tölteléket és a félbevágott tojásokat megtöltjük. Bármelyik étkezésünk finom kiegészítő falatkái.

Recept videó megtekintése>>

a

Sonkás-tojásos muffin

Hozzávalók és elkészítés:

Egy muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk, (bevonatos, kerámia, vagy szilikonformáét természetesen nem szükséges) és kibélelem 4-4 db leheletvékony - lehetőleg kör alakú - szelet Karát sonkával.

Beleütök 1-1 db nagyobb tojást, vigyázva, hogy a sárgája szépen egyben maradjon.

A tetejüket gazdagon megszórom Sissy Trappista reszelt sajttal.

180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sül a sonka, megszilárdul benne a tojás, és megpirul a sajt a tetején.

Sózni felesleges, a sonka és a sajt ízei körülölelik a tojást. Zöldfűszerekkel díszítve kínáljuk reggelire.

Recept videó megtekintése>>

a

Sonkás-tojásos muffin

Sonkás-tojásos muffin

Hozzávalók és elkészítés:

Egy muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk, (bevonatos, kerámia, vagy szilikonformáét természetesen nem szükséges) és kibélelem 4-4 db leheletvékony - lehetőleg kör alakú - szelet Karát sonkával.

Beleütök 1-1 db nagyobb tojást, vigyázva, hogy a sárgája szépen egyben maradjon.

A tetejüket gazdagon megszórom Sissy Trappista reszelt sajttal.

180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sül a sonka, megszilárdul benne a tojás, és megpirul a sajt a tetején.

Sózni felesleges, a sonka és a sajt ízei körülölelik a tojást. Zöldfűszerekkel díszítve kínáljuk reggelire.

Recept videó megtekintése>>

a

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

a

Hozzávalók:


4-6 db nagyobb burgonya
2-3 ek. San Fabio olívaolaj
15 dkg Sissy füstölt trappista sajt
10 dkg Karát kockázott bacon
Durafood só
1-2 gerezd fokhagyma
3 dl Sissy tejföl vagy kefir

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk a burgonyákat, és hosszában félbevágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagolva egy tepsiben 25-30 perig sütjük. A bacont serpenyőben megpirítjuk, és lereszeljük a sajtot. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük és a tejfölbe vagy kefirbe keverjük. A fóliában hagyjuk 5-10 percre a krumplikat, majd kibontjuk, s közepüket kivájjuk. A kiszedett részt összekeverjük kevés reszelt sajttal és tejföllel, majd ráhalmozzuk a fél burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és baconnel, és 10 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Akkor készül el, mikor kissé megpirul a teteje. Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel.

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

Héjában sült sajtos-tejfölös-baconos burgonya

a

Hozzávalók:


4-6 db nagyobb burgonya
2-3 ek. San Fabio olívaolaj
15 dkg Sissy füstölt trappista sajt
10 dkg Karát kockázott bacon
Durafood só
1-2 gerezd fokhagyma
3 dl Sissy tejföl vagy kefir

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk a burgonyákat, és hosszában félbevágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk. Alufóliába csomagolva egy tepsiben 25-30 perig sütjük. A bacont serpenyőben megpirítjuk, és lereszeljük a sajtot. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük és a tejfölbe vagy kefirbe keverjük. A fóliában hagyjuk 5-10 percre a krumplikat, majd kibontjuk, s közepüket kivájjuk. A kiszedett részt összekeverjük kevés reszelt sajttal és tejföllel, majd ráhalmozzuk a fél burgonyákra. Megszórjuk reszelt sajttal és baconnel, és 10 percre visszarakjuk a forró sütőbe. Akkor készül el, mikor kissé megpirul a teteje. Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel.