Főoldal
/
Penny Kuckó
/
Főzzön velünk! Penny Receptek
/ Penny Receptek - Előételek, saláták

Receptek minden alkalomra

Önnek válogattuk!

Receptek minden alkalomra

Önnek válogattuk!

Receptek minden alkalomra

Önnek válogattuk!

Zöldséges sajtsaláta (laktózmentesen is készíthető)

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg kígyóuborka

1 csomag retek vagy egy jégcsapretek

1 db kaliforniai vagy zöldpaprika

pár szem koktélparadicsom és fekete olajbogyó

1 pár szál kapor vagy petrezselyemzöld

0,5 dl light majonéz

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a light majonézzel, fűszerezzük, pár csepp olívaolajat teszünk rá és az előzőleg apró kockákra vágott sajtot is belekeverjük. Hozzáadjuk a kaprot vagy a petrezselyemzöldet. Hűtőszekrénybe tesszük egy két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Zöldséges sajtsaláta (laktózmentesen is készíthető)

Zöldséges sajtsaláta (laktózmentesen is készíthető)

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg kígyóuborka

1 csomag retek vagy egy jégcsapretek

1 db kaliforniai vagy zöldpaprika

pár szem koktélparadicsom és fekete olajbogyó

1 pár szál kapor vagy petrezselyemzöld

0,5 dl light majonéz

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a light majonézzel, fűszerezzük, pár csepp olívaolajat teszünk rá és az előzőleg apró kockákra vágott sajtot is belekeverjük. Hozzáadjuk a kaprot vagy a petrezselyemzöldet. Hűtőszekrénybe tesszük egy két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Zabkása (252kcal)

Hozzávalók 4 személyre:

12 dkg zabpehely


8 dl tej 

4 db alma+1 narancs vagy 40 dkg bármilyen idénygyümölcs(kivéve banán+szőlő)

4 dkg mazsola(más aszalt gyümölcs is lehet)

édesítő

Elkészítés:

Tejet felforralni,hozzáadni a pelyhet,kevergetve,lassú tűzön megfőzni és ízlés szerint édesíteni és hozzákeverni a mazsolát. Egy csipet sót adni hozzá. Lehet bele tenni egy kis fahéjat is, nagyon finom. A gyümölcsöket pucoljuk meg és daraboljuk fel apró/kisebb kockákra és rakjuk tálkák aljára. Amikor már a zabpehely a tejet magába szívta és meghűlt szedjük
tálkákba, amiknek előzőleg az aljára a gyümölcsöket tettük. Más gyümölcsökkel is lehet készíteni.

Zabkása (252kcal)

Zabkása (252kcal)

Hozzávalók 4 személyre:

12 dkg zabpehely


8 dl tej 

4 db alma+1 narancs vagy 40 dkg bármilyen idénygyümölcs(kivéve banán+szőlő)

4 dkg mazsola(más aszalt gyümölcs is lehet)

édesítő

Elkészítés:

Tejet felforralni,hozzáadni a pelyhet,kevergetve,lassú tűzön megfőzni és ízlés szerint édesíteni és hozzákeverni a mazsolát. Egy csipet sót adni hozzá. Lehet bele tenni egy kis fahéjat is, nagyon finom. A gyümölcsöket pucoljuk meg és daraboljuk fel apró/kisebb kockákra és rakjuk tálkák aljára. Amikor már a zabpehely a tejet magába szívta és meghűlt szedjük
tálkákba, amiknek előzőleg az aljára a gyümölcsöket tettük. Más gyümölcsökkel is lehet készíteni.

Fetasajtos, fűszeres mártás

6-8 személy részére
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók: 1 konzerv leszűrt fehér bab, 180ml zsírszegény natúr joghurt, 15 dkg kockázott fetasajt, 1 gerezd fokhagyma, frissen facsart citromlé, maréknyi aprított zöldfűszernövény keverék (pl. petrezselyem, menta, kapor, metélőhagyma és bazsalikom)
A babot, a natúr joghurtot, a fetát, és a fokhagymát helyezzük egy robotgépbe és mixeljük pépes állagúra. Ízesítsük sóval, fehérborssal és a kellemes ízhatás érdekében némi citromlével! Ezt követően keverjük a mártásba az apróra vágott fűszernövényeket, majd kanalazzuk egy tálkába és felszolgálásig helyezzük a hűtőszekrénybe.

Fetasajtos, fűszeres mártás

Fetasajtos, fűszeres mártás

6-8 személy részére
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók: 1 konzerv leszűrt fehér bab, 180ml zsírszegény natúr joghurt, 15 dkg kockázott fetasajt, 1 gerezd fokhagyma, frissen facsart citromlé, maréknyi aprított zöldfűszernövény keverék (pl. petrezselyem, menta, kapor, metélőhagyma és bazsalikom)
A babot, a natúr joghurtot, a fetát, és a fokhagymát helyezzük egy robotgépbe és mixeljük pépes állagúra. Ízesítsük sóval, fehérborssal és a kellemes ízhatás érdekében némi citromlével! Ezt követően keverjük a mártásba az apróra vágott fűszernövényeket, majd kanalazzuk egy tálkába és felszolgálásig helyezzük a hűtőszekrénybe.

Padlizsánkrém

Hozzávalók 2 személyre:

1 padlizsán (kb. 20 dkg)
1 kanál majonéz
1 fej lilahagyma
só, bors

Elkészítés:

A padlizsánt villával megböködjük, majd sütőben addig sütjük, míg megpuhul. A héját meghámozzuk, majd összekeverjük a majonézzel, az apróra vágott lilahagymával, a sóval és a borssal

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

Hozzávalók 2 személyre:

1 padlizsán (kb. 20 dkg)
1 kanál majonéz
1 fej lilahagyma
só, bors

Elkészítés:

A padlizsánt villával megböködjük, majd sütőben addig sütjük, míg megpuhul. A héját meghámozzuk, majd összekeverjük a majonézzel, az apróra vágott lilahagymával, a sóval és a borssal

Medvehagymával töltött tojás

Hozzávalók:

12 db tojás
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint apróra vágott 2-3 evőkanál medvehagyma

Elkészítés:

 

 

 

 

Medvehagymával töltött tojás

Medvehagymával töltött tojás

Hozzávalók:

12 db tojás
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint apróra vágott 2-3 evőkanál medvehagyma

Elkészítés: