Főoldal
/
Penny Kuckó
/ Halloween receptek

Receptötletek Halloween-ra

Receptötletek Halloween-ra

Receptötletek Halloween-ra

Virslimúmiák

Hozzávalók 4 személynek:

  • 4 pár Karát Bécsi virsli
  • 1 csomag Repeta leveles tészta
  • 1 db tojás sárgája
  • Penny mustár

Elkészítés: A leveles tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a virslik köré tekerjük, úgy, hogy egy kis rés szabadon maradjon az arcnak. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a szemeket két pötty mustárral rajzoljuk. A tésztát megkenjük a tojássárgájával. Előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánunk!

 

Virslimúmiák

Virslimúmiák

Hozzávalók 4 személynek:

  • 4 pár Karát Bécsi virsli
  • 1 csomag Repeta leveles tészta
  • 1 db tojás sárgája
  • Penny mustár

Elkészítés: A leveles tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk, és a virslik köré tekerjük, úgy, hogy egy kis rés szabadon maradjon az arcnak. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a szemeket két pötty mustárral rajzoljuk. A tésztát megkenjük a tojássárgájával. Előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánunk!

 

Pókhálós csokis muffin

Hozzávalók 4 személynek:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg Penny étcsokoládé
  • 10 dkg Líra margarin
  • 3 tk Mrs. Baker sütőpor
  • 15 dkg Durafood finomliszt
  • 15 dkg Diamant porcukor
  • Chocola fehércsokoládé

Elkészítés: Az étcsokoládét és a margarint gőz felett megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a csokit és a margarint, összekeverjük, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk. Muffin sütőbe adagolva előmelegített sütőben megsütjük.

A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és pálcikával pókhálót rajzolunk a muffinok tetejére.

Pókhálós csokis muffin

Pókhálós csokis muffin

Hozzávalók 4 személynek:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg Penny étcsokoládé
  • 10 dkg Líra margarin
  • 3 tk Mrs. Baker sütőpor
  • 15 dkg Durafood finomliszt
  • 15 dkg Diamant porcukor
  • Chocola fehércsokoládé

Elkészítés: Az étcsokoládét és a margarint gőz felett megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a csokit és a margarint, összekeverjük, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk. Muffin sütőbe adagolva előmelegített sütőben megsütjük.

A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és pálcikával pókhálót rajzolunk a muffinok tetejére.

Sütőtökös chia puding

Hozzávalók 4 személynek:

  • 50 dkg sütőtök
  • 8 ek chia mag
  • 6 dl Sissy tej
  • 2 ek Penny Basis akácméz
  • Mr. Spice fahéj
  • Mr. Spice szegfűszeg
  • Mr. Spice szerecsendió

Elkészítés: A chiamagot a tejben egy éjszakára lefedve állni hagyjuk. A sütőtököt megsütjük, majd a sült tököt összeaprítjuk, pépesítjük. Egy pohárban összekeverünk egy adag pépesítettsütőtököt a fűszerekkel, a mézzel és végül a chia pudinggal.

Sütőtökös chia puding

Sütőtökös chia puding

Hozzávalók 4 személynek:

  • 50 dkg sütőtök
  • 8 ek chia mag
  • 6 dl Sissy tej
  • 2 ek Penny Basis akácméz
  • Mr. Spice fahéj
  • Mr. Spice szegfűszeg
  • Mr. Spice szerecsendió

Elkészítés: A chiamagot a tejben egy éjszakára lefedve állni hagyjuk. A sütőtököt megsütjük, majd a sült tököt összeaprítjuk, pépesítjük. Egy pohárban összekeverünk egy adag pépesítettsütőtököt a fűszerekkel, a mézzel és végül a chia pudinggal.

Zabpelyhes keksz cukormáz szellemekkel

Hozzávalók 4 személynek:

  • 20 dkg Durafood finomliszt
  • 20 dkg Aprószemű zabpehely
  • 15 dkg Diamant porcukor
  • fél citrom héja
  • 20 dkg Líra margarin
  • fél tk. Mrs. Baker sütőpor
  • 1 db tojás
  • Chocola fehércsokoládé

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és szellemeket formázunk vele a kekszekre, szemük helyére kis étcsoki darabokat teszünk.

Zabpelyhes keksz cukormáz szellemekkel

Zabpelyhes keksz cukormáz szellemekkel

Hozzávalók 4 személynek:

  • 20 dkg Durafood finomliszt
  • 20 dkg Aprószemű zabpehely
  • 15 dkg Diamant porcukor
  • fél citrom héja
  • 20 dkg Líra margarin
  • fél tk. Mrs. Baker sütőpor
  • 1 db tojás
  • Chocola fehércsokoládé

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőbe tesszük, majd 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. A fehércsokit gőz felett megolvasztjuk és szellemeket formázunk vele a kekszekre, szemük helyére kis étcsoki darabokat teszünk.

Mártott alma

Hozzávalók 6 személynek:

  • 6 db alma
  • 25 dkg Diamant kristályporcukor
  • 1 dl víz
  • 0,1 dl Penny Basis akácméz
  • piros ételfesték

Elkészítés: Az almák csumáját kivágjuk és hurkapálcát szúrunk bele, minél mélyebben. A vizet a cukorral, a mézzel és az ételfestékkel elkezdjük főzni, és forrástól számítva kb. fél óráig főzzük kis lángon. Ha már egy kanálra rátapad a szirup, tűzről levéve kb. 5 percig állni hagyjuk. Egy tálcát vagy sütőpapírt kivajazunk, és erre tesszük a szirupban megforgatott almákat száradni.

Mártott alma

Mártott alma

Hozzávalók 6 személynek:

  • 6 db alma
  • 25 dkg Diamant kristályporcukor
  • 1 dl víz
  • 0,1 dl Penny Basis akácméz
  • piros ételfesték

Elkészítés: Az almák csumáját kivágjuk és hurkapálcát szúrunk bele, minél mélyebben. A vizet a cukorral, a mézzel és az ételfestékkel elkezdjük főzni, és forrástól számítva kb. fél óráig főzzük kis lángon. Ha már egy kanálra rátapad a szirup, tűzről levéve kb. 5 percig állni hagyjuk. Egy tálcát vagy sütőpapírt kivajazunk, és erre tesszük a szirupban megforgatott almákat száradni.