recept

recept

Laktózmentes Pinᾶ Colada Turmix

 

 

Hozzávalók:

  • 4 dl Happy kókusz ital
  • 2 dl Purissima ananászlé 100%
  • 1 dl növényi tejszín
  • Penny szeletelt ananász konzerv 3-4 karika
  • 2 evőkanál Mrs. Baker Kókuszreszelék

Elkészítés:

A hozzávalókat simára turmixoljuk, lehűtjük, majd kancsóban, ananásszal és kókuszreszelékkel díszítve kínáljuk.

recept

Laktózmentes Pinᾶ Colada Turmix

Laktózmentes Pinᾶ Colada Turmix

 

 

Hozzávalók:

  • 4 dl Happy kókusz ital
  • 2 dl Purissima ananászlé 100%
  • 1 dl növényi tejszín
  • Penny szeletelt ananász konzerv 3-4 karika
  • 2 evőkanál Mrs. Baker Kókuszreszelék

Elkészítés:

A hozzávalókat simára turmixoljuk, lehűtjük, majd kancsóban, ananásszal és kókuszreszelékkel díszítve kínáljuk.

recept

Meggy- Ananász Turmix

recept

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg Penny meggybefőtt és 3 dl a levéből
  • 2 dl Purissima ananászlé 100%
  • 1 dl Aquarius szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:

A hozzávalókat simára turmixoljuk, lehűtjük friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Meggy- Ananász Turmix

Meggy- Ananász Turmix

recept

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg Penny meggybefőtt és 3 dl a levéből
  • 2 dl Purissima ananászlé 100%
  • 1 dl Aquarius szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:

A hozzávalókat simára turmixoljuk, lehűtjük friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Szorbé

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 40 dkg Friss eper, vagy idényjellegű gyümölcs
  • 2 filter Tea party borsmenta tea
  • 2 evőkanál Cukor manufaktúra eritrit
  • 4 dl Aquarius szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a lefőzött teát és az eritritet összeturmixoljuk, majd tetszőleges formákba adagolva lefagyasztjuk.

Változatok:

Szorbét bármilyen ízlés szerinti vizes gyümölcsturmixból készíthetünk fagyasztással.

 

 

recept

Szorbé

Szorbé

 

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 40 dkg Friss eper, vagy idényjellegű gyümölcs
  • 2 filter Tea party borsmenta tea
  • 2 evőkanál Cukor manufaktúra eritrit
  • 4 dl Aquarius szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:

A gyümölcsöt, a lefőzött teát és az eritritet összeturmixoljuk, majd tetszőleges formákba adagolva lefagyasztjuk.

Változatok:

Szorbét bármilyen ízlés szerinti vizes gyümölcsturmixból készíthetünk fagyasztással.

 

 

recept

Gyümölcsös chia joghurt-puding

recept

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 2,5 evőkanál Chia mag
  • 250 g Sissy laktózmentes joghurt
  • Cukormanufaktúra eritrit vagy Diamant porcukor ízlés szerint
  • Friss idényjellegű gyümölcs (eper, málna): 15 dkg

Elkészítés:

Összekeverjük a joghurtot, a chia maggal és az eritrittel, 1 órára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt villával összenyomkodjuk, majd harmadát egy pohár aljába rétegezzük. Rárakjuk a chia puding felét, majd a maradék gyümölcs felét. Ezután rárétegezzük a puding másik felét, majd az összenyomkodott gyümölcs maradékát. Tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, mentalevéllel.

Gyümölcsös chia joghurt-puding

Gyümölcsös chia joghurt-puding

recept

 

Hozzávalók (4 főre):

  • 2,5 evőkanál Chia mag
  • 250 g Sissy laktózmentes joghurt
  • Cukormanufaktúra eritrit vagy Diamant porcukor ízlés szerint
  • Friss idényjellegű gyümölcs (eper, málna): 15 dkg

Elkészítés:

Összekeverjük a joghurtot, a chia maggal és az eritrittel, 1 órára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt villával összenyomkodjuk, majd harmadát egy pohár aljába rétegezzük. Rárakjuk a chia puding felét, majd a maradék gyümölcs felét. Ezután rárétegezzük a puding másik felét, majd az összenyomkodott gyümölcs maradékát. Tetejét díszíthetjük friss gyümölccsel, mentalevéllel.

Kókuszos-zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 40 dkg Sissy laktózmentes túró
  • 3 db tojás
  • 15 dkg Penny zabpehely (darálva, 8 dkg a tésztába, 7 dkg pirítva a szóráshoz)
  • 1 kis csipet Durafood só
  • 4 evőknál Mrs. Baker kókuszreszelék (szóráshoz)
  • 1 evőkanál Líra étolaj

Elkészítés:

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, és jól kikeverjük.
  2. A zabpelyhet ledaráljuk (kézi aprítóval), és 8 dkg- ot a tojásos túróhoz keverünk egy fél csipet sóval. Igény szerint kevés cukrot vagy eritritet is hozzá lehet adni. Jól kikeverjük, állni hagyjuk, addig az olajon megpirítjuk a zabpelyhet a szóráshoz.
  3. Evőkanállal gombócokat szaggatunk, és forrásban lévő vízben pár perc alatt készre főzzük, majd megforgatjuk a zabpehelyben, végül pedig a kókuszreszelékben.
recept

Kókuszos-zabpelyhes túrógombóc

Kókuszos-zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 40 dkg Sissy laktózmentes túró
  • 3 db tojás
  • 15 dkg Penny zabpehely (darálva, 8 dkg a tésztába, 7 dkg pirítva a szóráshoz)
  • 1 kis csipet Durafood só
  • 4 evőknál Mrs. Baker kókuszreszelék (szóráshoz)
  • 1 evőkanál Líra étolaj

Elkészítés:

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, és jól kikeverjük.
  2. A zabpelyhet ledaráljuk (kézi aprítóval), és 8 dkg- ot a tojásos túróhoz keverünk egy fél csipet sóval. Igény szerint kevés cukrot vagy eritritet is hozzá lehet adni. Jól kikeverjük, állni hagyjuk, addig az olajon megpirítjuk a zabpelyhet a szóráshoz.
  3. Evőkanállal gombócokat szaggatunk, és forrásban lévő vízben pár perc alatt készre főzzük, majd megforgatjuk a zabpehelyben, végül pedig a kókuszreszelékben.
recept

Kókusztejes tejberizs karamellizált naranccsal

recept

Hozzávalók 6 személyre:

Tejberizshez:
25 dkg rizs
3 dl víz
2 dl kókusztej
3 dl Sissy laktózmentes tej
3 dkg kókuszreszelék
5 dkg Sissy laktózmentes vaj
3 dkg édesítőszer
1 db vaníliarúd
1 csipetnyi só

Öntethez:
3 db narancs
2 ek barnacukor
2 ek.méz
1 csipetnyi Mrs. Baker őrölt fahéj


Díszítéshez: mentalevél, citromfű

A rizst 3 dl forró vízzel és egy csipetnyi sóval elkezdjük párolni. A kókusztejet a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel, a laktózmentes tejjel, és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha a rizsről elpárolgott a folyadék, a kókuszos tejjel szakaszosan felöntjük és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha a rizs kellően megpuhult, belekeverjük a vajat, amitől selymes és bársonyos lesz. Állagra a rizottóhoz hasonló, krémes desszertet fogunk kapni. A narancsokat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a mézet és rászórjuk a narancskockákat. Fahéjjal fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig a narancs húsa szét nem esik. Egy botmixer segítségével turmixoljuk és hagyjuk hűlni. A kész tejberizst poharakba kanalazzuk, és a tetejére öntjük a narancsszószt. Tetszés szerint akár rétegezhetjük is. Tetejét friss mentalevéllel,
citromfűvel díszíthetjük.

Kókusztejes tejberizs karamellizált naranccsal

Kókusztejes tejberizs karamellizált naranccsal

recept

Hozzávalók 6 személyre:

Tejberizshez:
25 dkg rizs
3 dl víz
2 dl kókusztej
3 dl Sissy laktózmentes tej
3 dkg kókuszreszelék
5 dkg Sissy laktózmentes vaj
3 dkg édesítőszer
1 db vaníliarúd
1 csipetnyi só

Öntethez:
3 db narancs
2 ek barnacukor
2 ek.méz
1 csipetnyi Mrs. Baker őrölt fahéj


Díszítéshez: mentalevél, citromfű

A rizst 3 dl forró vízzel és egy csipetnyi sóval elkezdjük párolni. A kókusztejet a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel, a laktózmentes tejjel, és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha a rizsről elpárolgott a folyadék, a kókuszos tejjel szakaszosan felöntjük és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha a rizs kellően megpuhult, belekeverjük a vajat, amitől selymes és bársonyos lesz. Állagra a rizottóhoz hasonló, krémes desszertet fogunk kapni. A narancsokat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a mézet és rászórjuk a narancskockákat. Fahéjjal fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig a narancs húsa szét nem esik. Egy botmixer segítségével turmixoljuk és hagyjuk hűlni. A kész tejberizst poharakba kanalazzuk, és a tetejére öntjük a narancsszószt. Tetszés szerint akár rétegezhetjük is. Tetejét friss mentalevéllel,
citromfűvel díszíthetjük.

Laktózmentes rakott brokkoli csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre:


1 kg brokkoli
15 dkg Sissy laktózmentes trappista sajt
2 dl Sissy laktózmentes tejföl
1 kk. Mr. Spice őrölt szerecsendió
Durafood só
50 dkg Kedvenc Hentesétől csirkemellfilé
4 gerezd fokhagyma – „Minket is lehet szeretni”
5 dkg Karát Füstölt bacon (szeletelt)
3 ek. Líra napraforgó étolaj

Elkészítés:

A rózsáira szedett brokkolit sóval, szerecsendióval és fokhagymával ízesített vízben megfőzzük. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és kevés
olajon megsütjük, majd ugyanabban az olajban a felkockázott bacont is megsütjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a brokkoli felét az aljára terítjük. Erre rétegezzük a sült csirkemelleket, a megsütött bacondarabkákat, és a brokkoli másik felét. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

recept

Laktózmentes rakott brokkoli csirkemellel

Laktózmentes rakott brokkoli csirkemellel

Hozzávalók 4 személyre:


1 kg brokkoli
15 dkg Sissy laktózmentes trappista sajt
2 dl Sissy laktózmentes tejföl
1 kk. Mr. Spice őrölt szerecsendió
Durafood só
50 dkg Kedvenc Hentesétől csirkemellfilé
4 gerezd fokhagyma – „Minket is lehet szeretni”
5 dkg Karát Füstölt bacon (szeletelt)
3 ek. Líra napraforgó étolaj

Elkészítés:

A rózsáira szedett brokkolit sóval, szerecsendióval és fokhagymával ízesített vízben megfőzzük. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és kevés
olajon megsütjük, majd ugyanabban az olajban a felkockázott bacont is megsütjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a brokkoli felét az aljára terítjük. Erre rétegezzük a sült csirkemelleket, a megsütött bacondarabkákat, és a brokkoli másik felét. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

recept