Nyereményjáték

Legyen Ön a Penny Húsvéti Mesterszakácsa!

kép

Nyereményjáték

Legyen Ön a Penny Húsvéti Mesterszakácsa!

kép

Nyereményjáték

Legyen Ön a Penny Húsvéti Mesterszakácsa!

Tekintse meg videónkat, és inspirálódjon velünk!

Nyereményjáték menete

hg

Játsszon velünk, és nyerjen!

Töltse fel a fényképét  legszebb, legfinomabb húsvéti receptjéről Húsvéti Mesterszakács Facebook bejegyzésünk alá 2019. március 28. és április 7. között, és minden esélye megvan rá, hogy Ön legyen a Penny Húsvéti Mesterszakácsa! 

Az első fordulóban a feltöltők közül 10 szerencsés játékost sorsolunk ki, akiknek nyereménye fejenként:

- 1 db Maggi Szakácskönyv, 1 db 10.000,-Ft összegű Penny Market Ajándékutalvány, 1 db Penny Market kötény, 1 db Penny Market szilikonecset. Akik a játékban maradnak, esélyük lesz arra, hogy elnyerjék a Penny Market Húsvéti Mesterszakácsa címet.

A nyereményjáték részletes leírását Játékszabályzatunkban tekintheti meg: Játékszabályzat

Nyereményjáték menete

Nyereményjáték menete

hg

Játsszon velünk, és nyerjen!

Töltse fel a fényképét  legszebb, legfinomabb húsvéti receptjéről Húsvéti Mesterszakács Facebook bejegyzésünk alá 2019. március 28. és április 7. között, és minden esélye megvan rá, hogy Ön legyen a Penny Húsvéti Mesterszakácsa! 

Az első fordulóban a feltöltők közül 10 szerencsés játékost sorsolunk ki, akiknek nyereménye fejenként:

- 1 db Maggi Szakácskönyv, 1 db 10.000,-Ft összegű Penny Market Ajándékutalvány, 1 db Penny Market kötény, 1 db Penny Market szilikonecset. Akik a játékban maradnak, esélyük lesz arra, hogy elnyerjék a Penny Market Húsvéti Mesterszakácsa címet.

A nyereményjáték részletes leírását Játékszabályzatunkban tekintheti meg: Játékszabályzat

Kommenteljen és nyerjen!

 

A játék második fordulójában Facebook oldalunkon szavazhatnak az első fordulóból továbbjutott 10 szakácsunk receptjére

Akár egy kommenttel is nyerhet, hiszen a szavazók között is kisorsolunk 10 szerencsés nyertest, akinek nyereménye 1db Maggi Szakácskönyv és 1db Sissy 2 GB-os Pendrive! 

Döntse el Ön, hogy ki nyerje meg a főnyereményt és a Húsvéti Mesterszakács címet!

 

hg

Kommenteljen és nyerjen!

Kommenteljen és nyerjen!

 

A játék második fordulójában Facebook oldalunkon szavazhatnak az első fordulóból továbbjutott 10 szakácsunk receptjére

Akár egy kommenttel is nyerhet, hiszen a szavazók között is kisorsolunk 10 szerencsés nyertest, akinek nyereménye 1db Maggi Szakácskönyv és 1db Sissy 2 GB-os Pendrive! 

Döntse el Ön, hogy ki nyerje meg a főnyereményt és a Húsvéti Mesterszakács címet!

 

hg

Húsvéti Mesterszakácsunk nyereménye

hg

 

 

A második fordulóból az a játékosunk kerül ki végső győztesként, aki a legtöbb szavazatot gyűjtötte receptjére.

Legyen Ön a Húsvéti Mesterszakácsunk, és nyerje meg a 25 000 Ft értékű Penny Market ajándékutalványt, valamint a Nescafé Dolce Gusto Krups KP2106 kávéfőzőt!

 

 

 

Húsvéti Mesterszakácsunk nyereménye

Húsvéti Mesterszakácsunk nyereménye

hg

 

 

A második fordulóból az a játékosunk kerül ki végső győztesként, aki a legtöbb szavazatot gyűjtötte receptjére.

Legyen Ön a Húsvéti Mesterszakácsunk, és nyerje meg a 25 000 Ft értékű Penny Market ajándékutalványt, valamint a Nescafé Dolce Gusto Krups KP2106 kávéfőzőt!

 

 

 

1. Töltött tojás

Hozzávalók:                                     

10 tojás, 1 doboz tejföl, só, bors, mustár, majonéz, ízlés szerint snidling, salátalevél, paradicsom, retek, szemes bors                                           

Elkészítés:    

A tojásokat megfőzzük, hosszában ketté vágjuk. A sárgáját villával összekeverjük a hozzávalókkal és visszatöltjük a fehérjébe. Salátalevélre rakjuk és a zöldségekből nyuszit, gombát formázunk. A gombára pöttynek majonézt cseppentünk.

a

1. Töltött tojás

1. Töltött tojás

Hozzávalók:                                     

10 tojás, 1 doboz tejföl, só, bors, mustár, majonéz, ízlés szerint snidling, salátalevél, paradicsom, retek, szemes bors                                           

Elkészítés:    

A tojásokat megfőzzük, hosszában ketté vágjuk. A sárgáját villával összekeverjük a hozzávalókkal és visszatöltjük a fehérjébe. Salátalevélre rakjuk és a zöldségekből nyuszit, gombát formázunk. A gombára pöttynek majonézt cseppentünk.

a

2. Húsvéti hidegtál

Hozzávalók és elkészítés:    

Sajttekercs majonézes tormával:

12 szelet lapka sajt, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tömlős sajt (natúr), 10 dkg vaj, 8 szelet sonka, 5 db tojás, 1 tk. mustár, torma ízlés szerint, 5-10 ek. majonéz, 1 csokor petrezselyem, só,bors, ételízesítő

A tojásokat megfőzzük. A fehérjét apró kockára vágjuk, a sárgájához a vajat, mustárt, sót, ételízesítőt adunk és összekeverjük. A fehérjéhez adjuk a tömlős sajtot, a sót, borsot, petrezselyemzöldet és összekeverjük. Sütőpapírra letesszük a lapka sajtokat, ráreszeljük a reszelt sajtot, picit megolvasztjuk sütőben, majd levesszük a sütőpapírról, óvatosan átesszük tálra és erre rákenjük a tojásfehérjés krémet. Rátesszük a sonkaszeleteket, majd a tojássárgás keveréket is rákenjük és jó szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük.

Sonkatekercs franciasalátával:

25 dkg gépsonka, 40 dkg franciasaláta alap (ezt elkészítjük salátának, megfőzzük a zöldségeket, almát teszünk bele, majonézzel, borssal, citromlével, mustárral, cukorral, tejföllel, sóval összekeverjük)

10 dkg torma, 15dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál cukor

Vajból, lisztből és tejből besamelmártást készítünk. Ha kihűlt hozzáadjuk a 10 dkg tormát és pici sóval, borssal, cukorral ízesítjük, hűtőbe tesszük majd hozzákeverjük a franciasaláta alapot. A sonkaszeleteket alufóliára tesszük, hogy fedje egymást és megtöltjük a franciasalátás töltelékkel. Szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük!

Kaszinótojás tojáskrémmel töltve:

12,5 dkg vaj, 35 dkg natúr krémsajt, 1-2 ek. főzőtejszín (vagy tejföl), 8 db főtt tojás, só, bors, mustár, porcukor, citromlé

A vajat, a krémsajtot és a tejszínt krémesre keverjük. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk. A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük és a krémsajtos töltelékhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk, mustár, porcukor bele és összekeverjük. A félbevágott tojásokat csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a tojáskrémmel, petrezselyemmel díszítjük és hideg helyre tesszük.

a

2. Húsvéti hidegtál

2. Húsvéti hidegtál

Hozzávalók és elkészítés:    

Sajttekercs majonézes tormával:

12 szelet lapka sajt, 10 dkg reszelt sajt, 1 db tömlős sajt (natúr), 10 dkg vaj, 8 szelet sonka, 5 db tojás, 1 tk. mustár, torma ízlés szerint, 5-10 ek. majonéz, 1 csokor petrezselyem, só,bors, ételízesítő

A tojásokat megfőzzük. A fehérjét apró kockára vágjuk, a sárgájához a vajat, mustárt, sót, ételízesítőt adunk és összekeverjük. A fehérjéhez adjuk a tömlős sajtot, a sót, borsot, petrezselyemzöldet és összekeverjük. Sütőpapírra letesszük a lapka sajtokat, ráreszeljük a reszelt sajtot, picit megolvasztjuk sütőben, majd levesszük a sütőpapírról, óvatosan átesszük tálra és erre rákenjük a tojásfehérjés krémet. Rátesszük a sonkaszeleteket, majd a tojássárgás keveréket is rákenjük és jó szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük.

Sonkatekercs franciasalátával:

25 dkg gépsonka, 40 dkg franciasaláta alap (ezt elkészítjük salátának, megfőzzük a zöldségeket, almát teszünk bele, majonézzel, borssal, citromlével, mustárral, cukorral, tejföllel, sóval összekeverjük)

10 dkg torma, 15dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál cukor

Vajból, lisztből és tejből besamelmártást készítünk. Ha kihűlt hozzáadjuk a 10 dkg tormát és pici sóval, borssal, cukorral ízesítjük, hűtőbe tesszük majd hozzákeverjük a franciasaláta alapot. A sonkaszeleteket alufóliára tesszük, hogy fedje egymást és megtöltjük a franciasalátás töltelékkel. Szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük!

Kaszinótojás tojáskrémmel töltve:

12,5 dkg vaj, 35 dkg natúr krémsajt, 1-2 ek. főzőtejszín (vagy tejföl), 8 db főtt tojás, só, bors, mustár, porcukor, citromlé

A vajat, a krémsajtot és a tejszínt krémesre keverjük. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk. A tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük és a krémsajtos töltelékhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk, mustár, porcukor bele és összekeverjük. A félbevágott tojásokat csillagcsöves nyomózsákkal megtöltjük a tojáskrémmel, petrezselyemmel díszítjük és hideg helyre tesszük.

a

3. Töltött piros tojás

a

Hozzávalók:

8 db főtt tojás, 4 db cékla, 2 db lilahagyma, kb. 2 l víz, 1 csipet só, kristálycukor (ízlés szerint), 1-2 ek tárkonyecet, 1-2 ek majonéz, 1 tk mustár, őrölt fehér bors (ízlés szerint), 2 tk egész köménymag

Elkészítés:

Az előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam.) A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A vízhez adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az ecetet, és a köménymagot, tegyük bele a felkockázott céklát és a felszeletelt lilahagymát, majd melegítsük forráspontig. Amikor már majdnem forr, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. (Az ecetes-cukros levet ízlésünk szerint ízesítsük.) Ezután tegyük bele az előzőleg keményre főzött, és megpucolt egész tojásokat, majd fedjük le az edényt és tegyük be egy napra a hűtőbe, hogy a tojások szép színesek legyenek. (Ezalatt az idő alatt az egész tojások a céklának a levétől szép színt kapnak.) Másnap az ecetes léből szedjük ki a tojásokat, és papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután mindegyiket vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgáját vigyázva, hogy a fehérje egyben maradjon. Ezután tegyük egy tálba a tojássárgákat, villával nyomkodjuk össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, majd keverjük simára. Ezután töltsük vissza a fehérjébe a tojáskrémet, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe. (Annyi majonézt adjunk hozzá hogy ne legyen túl lágy a tojáskrém.) A céklát és a lilahagymát egy kevés ecetes lével együtt szedjük ki a léből, majd tálaláskor a töltött tojások és a főtt sonka mellé kínáljuk.

3. Töltött piros tojás

3. Töltött piros tojás

a

Hozzávalók:

8 db főtt tojás, 4 db cékla, 2 db lilahagyma, kb. 2 l víz, 1 csipet só, kristálycukor (ízlés szerint), 1-2 ek tárkonyecet, 1-2 ek majonéz, 1 tk mustár, őrölt fehér bors (ízlés szerint), 2 tk egész köménymag

Elkészítés:

Az előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam.) A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A vízhez adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az ecetet, és a köménymagot, tegyük bele a felkockázott céklát és a felszeletelt lilahagymát, majd melegítsük forráspontig. Amikor már majdnem forr, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. (Az ecetes-cukros levet ízlésünk szerint ízesítsük.) Ezután tegyük bele az előzőleg keményre főzött, és megpucolt egész tojásokat, majd fedjük le az edényt és tegyük be egy napra a hűtőbe, hogy a tojások szép színesek legyenek. (Ezalatt az idő alatt az egész tojások a céklának a levétől szép színt kapnak.) Másnap az ecetes léből szedjük ki a tojásokat, és papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután mindegyiket vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgáját vigyázva, hogy a fehérje egyben maradjon. Ezután tegyük egy tálba a tojássárgákat, villával nyomkodjuk össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, majd keverjük simára. Ezután töltsük vissza a fehérjébe a tojáskrémet, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe. (Annyi majonézt adjunk hozzá hogy ne legyen túl lágy a tojáskrém.) A céklát és a lilahagymát egy kevés ecetes lével együtt szedjük ki a léből, majd tálaláskor a töltött tojások és a főtt sonka mellé kínáljuk.

4. Foszlós kalács főtt tojással

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg puha vaj, 2 dkg cukor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 3 dkg friss élesztő

A kenéshez:
1 tojássárgája

kb 16 db főtt tojás

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk egy tálba és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. (kb 10 perc) Ezután egy melegebb helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha kész, kiborítjuk a tésztát egy nyújtódeszkára, kinyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik tészta közepére teszünk egy-egy főtt tojást, összefogjuk mind a négy sarkát, majd összegömbölyítjük. Vajazott sütőformába tesszük egymás mellé a tésztagolyókat két sorba, és letakarva kb. 20 perc alatt duplájára kelesztjük, megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 óra alatt készre sütjük.

 a

4. Foszlós kalács főtt tojással

4. Foszlós kalács főtt tojással

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg puha vaj, 2 dkg cukor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 3 dkg friss élesztő

A kenéshez:
1 tojássárgája

kb 16 db főtt tojás

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk egy tálba és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. (kb 10 perc) Ezután egy melegebb helyen kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Ha kész, kiborítjuk a tésztát egy nyújtódeszkára, kinyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik tészta közepére teszünk egy-egy főtt tojást, összefogjuk mind a négy sarkát, majd összegömbölyítjük. Vajazott sütőformába tesszük egymás mellé a tésztagolyókat két sorba, és letakarva kb. 20 perc alatt duplájára kelesztjük, megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 1 óra alatt készre sütjük.

 a

5. Húsvéti sonkás-tojásos batyu

a

Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt ,20 dkg margarin, 1,5 dl tejföl, 1 db tojássárgája
A lekenéshez:
3 ek olvasztott zsír (de nem folyékony)
A töltelékhez:
4 db tojás, 10 dkg krémsajt, só ízlés szerint, őrölt bors ízlés szerint, 15 dkg főtt sonka
A lekenéshez: 1 db felvert tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

A töltelék készítése: A tojásokat megfőzzük. Héját levesszük. A tojásokat vízszintesen félbe vágjuk. A tojás sárgáját kivesszük. A sajttal elkeverjük a tojássárgáját, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. A sonkát 8 db kis vékony darabkára vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, 8 db négyzetet vágunk. Minden tészta közepébe teszünk egy sonkadarabkát. A kivájt tojásba teszünk a töltelékből és a töltött részt a sonkára fordítjuk. Ezután mind a négy sarkát összefogjuk és becsomagoljuk. Felvert tojással lekenjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

5. Húsvéti sonkás-tojásos batyu

5. Húsvéti sonkás-tojásos batyu

a

Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt ,20 dkg margarin, 1,5 dl tejföl, 1 db tojássárgája
A lekenéshez:
3 ek olvasztott zsír (de nem folyékony)
A töltelékhez:
4 db tojás, 10 dkg krémsajt, só ízlés szerint, őrölt bors ízlés szerint, 15 dkg főtt sonka
A lekenéshez: 1 db felvert tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-2 órát pihenjen. Másnap is felhasználható. A tésztába se só, se cukor nem kell. Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles, porhanyós a tészta.

A töltelék készítése: A tojásokat megfőzzük. Héját levesszük. A tojásokat vízszintesen félbe vágjuk. A tojás sárgáját kivesszük. A sajttal elkeverjük a tojássárgáját, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. A sonkát 8 db kis vékony darabkára vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, 8 db négyzetet vágunk. Minden tészta közepébe teszünk egy sonkadarabkát. A kivájt tojásba teszünk a töltelékből és a töltött részt a sonkára fordítjuk. Ezután mind a négy sarkát összefogjuk és becsomagoljuk. Felvert tojással lekenjük. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

6. Nápolyi húsvéti kenyér

a

Hozzávalók:

Tészta:
55 dkg liszt, 15 g friss élesztő, 10 g só, 15 dkg zsír, kb 3 dl langyos víz, 1 kk őrölt bors
Töltelék:
10 dkg sonka vagy szalámi , 10 dkg bacon, 20 dkg karakteresebb ízű sajt, 4 db tojás
továbbá 1 tojássárgája a kenéshez
 

Elkészítés:

Az élesztőt 10 dkg liszttel és 1 dl langyos vízzel krémes állagúra keverjük és letakarva a duplájára kelesztjük. A többi lisztet a sóval és a borssal összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a zsírt és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit kisebb kockára vágjuk és összekeverjük.

A megkelt tésztából lecsípünk kb 50 g-ot és félretesszük. A többit kb 1 cm-es vastagságú téglalap formára nyújtjuk, rászórjuk a tölteléket és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük mint a bejglit. Egy kb 24 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és behintjük liszttel, majd a közepére egy beolajozott üdítős vagy sörös alumínium dobozt helyezünk és a tésztahengert köréje helyezzük, a tésztavégeket összecsípve.

A félretett tésztát vékonyra kinyújtjuk és 1 cm-es széles csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat kereszt alakban elhelyezzük a megmosott tojásokon úgy, hogy alul fedjék egymást és ráhelyezzük a tésztára. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd a tészta tetejét lekenjük a tojássárgájával és 190 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

6. Nápolyi húsvéti kenyér

6. Nápolyi húsvéti kenyér

a

Hozzávalók:

Tészta:
55 dkg liszt, 15 g friss élesztő, 10 g só, 15 dkg zsír, kb 3 dl langyos víz, 1 kk őrölt bors
Töltelék:
10 dkg sonka vagy szalámi , 10 dkg bacon, 20 dkg karakteresebb ízű sajt, 4 db tojás
továbbá 1 tojássárgája a kenéshez
 

Elkészítés:

Az élesztőt 10 dkg liszttel és 1 dl langyos vízzel krémes állagúra keverjük és letakarva a duplájára kelesztjük. A többi lisztet a sóval és a borssal összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a zsírt és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit kisebb kockára vágjuk és összekeverjük.

A megkelt tésztából lecsípünk kb 50 g-ot és félretesszük. A többit kb 1 cm-es vastagságú téglalap formára nyújtjuk, rászórjuk a tölteléket és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük mint a bejglit. Egy kb 24 cm-es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és behintjük liszttel, majd a közepére egy beolajozott üdítős vagy sörös alumínium dobozt helyezünk és a tésztahengert köréje helyezzük, a tésztavégeket összecsípve.

A félretett tésztát vékonyra kinyújtjuk és 1 cm-es széles csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokat kereszt alakban elhelyezzük a megmosott tojásokon úgy, hogy alul fedjék egymást és ráhelyezzük a tésztára. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd a tészta tetejét lekenjük a tojássárgájával és 190 °C - ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

7. Kókuszcsókból nyuszifészek

Hozzávalók:

200 ml sűrített tej, 2 db tojásfehérje, 0,5 tk vanília aroma, 1 tk friss citromlé, csipet só, 1 tk citromhéj reszelve, 250 g kókuszreszelék
Töltelék:
Nutella, Tojás alakú cukorka

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a sűrített tejet, a tojásfehérjét, a vaníliát, a citromlevet és a sót. Adjuk hozzá a citromhéjat és a kókuszt is, keverjük jól össze. Tegyünk belőle kb. 2 evőkanálnyi mennyiségeket az előkészített sütőlapra. Nyomjuk a hüvelykujjunkkal a közepébe mélyedést. Süssük 20 percig, vagy amíg enyhén aranybarnára sül. Amikor kész, ismét nyomjuk be az ujjunkkal. Hagyjuk 5 percig a lapon hűlni, majd tegyük rácsra és hagyjuk teljesen lehűlni. Töltsük meg a mélyedéseket Nutellával, és mindegyikbe tegyünk két kicsi tojás alakú cukorkát. 

a

7. Kókuszcsókból nyuszifészek

7. Kókuszcsókból nyuszifészek

Hozzávalók:

200 ml sűrített tej, 2 db tojásfehérje, 0,5 tk vanília aroma, 1 tk friss citromlé, csipet só, 1 tk citromhéj reszelve, 250 g kókuszreszelék
Töltelék:
Nutella, Tojás alakú cukorka

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a sűrített tejet, a tojásfehérjét, a vaníliát, a citromlevet és a sót. Adjuk hozzá a citromhéjat és a kókuszt is, keverjük jól össze. Tegyünk belőle kb. 2 evőkanálnyi mennyiségeket az előkészített sütőlapra. Nyomjuk a hüvelykujjunkkal a közepébe mélyedést. Süssük 20 percig, vagy amíg enyhén aranybarnára sül. Amikor kész, ismét nyomjuk be az ujjunkkal. Hagyjuk 5 percig a lapon hűlni, majd tegyük rácsra és hagyjuk teljesen lehűlni. Töltsük meg a mélyedéseket Nutellával, és mindegyikbe tegyünk két kicsi tojás alakú cukorkát. 

a

8. Húsvéti Répatorta

Hozzávalók:

4 tojás, 350 gr reszelt sárgarépa, 400 gr rétesliszt, 1,5 dl olaj, 1 cs. Vaniliás cukor, 1,5 cs. sütőpor, 300 gr cukor, csipet só
Krém:
200 gr mascarpone, 4 ek cukor, 4 ek narancslé, 100 gr fehér csokoládé, 3 dl habtejszin, 1 cs habfixáló, 5 gr zselatin, 0,5 dl víz
Díszítés:
Marcipán répa

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral, a vaniliás cukorral és az olajjal keverjük össze. A lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, majd a sütőporos lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük majd a masszához keverjük. Kapcsos sütőformába (24 cm) öntjük, aminek az alját sütőpapírral kibéleljük. 180 C-os előmelegített suütőbe toljuk és kb 45 percig (tűpróbáig) sütjük. (Tipp: ízlés szerint darált diót is tehetünk a piskótába, de ebben az esetben csökkenteni kell a hozzáadott liszt mennyiségét) A krémhez a mascarponet, a cukrot, és a narancslevet összekeverjük, majd a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét is hozzá adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, adjunk hozzá pár kanál krémet (hőkiegyenlítés miatt), majd ha ezt jól összekevertük akkor belekevejük a kész krémünkbe. Az így elkészült krémet kb. egy órára a hűtőbe tesszük. A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a krém egyharmadával megkenjük. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét illetve habzsákba töltve dekorálhatunk is vele. A előre elkészített marcipán vagy fondant mini répákat a kész torta tetejére rakosgatjuk.

a

8. Húsvéti Répatorta

8. Húsvéti Répatorta

Hozzávalók:

4 tojás, 350 gr reszelt sárgarépa, 400 gr rétesliszt, 1,5 dl olaj, 1 cs. Vaniliás cukor, 1,5 cs. sütőpor, 300 gr cukor, csipet só
Krém:
200 gr mascarpone, 4 ek cukor, 4 ek narancslé, 100 gr fehér csokoládé, 3 dl habtejszin, 1 cs habfixáló, 5 gr zselatin, 0,5 dl víz
Díszítés:
Marcipán répa

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral, a vaniliás cukorral és az olajjal keverjük össze. A lereszelt sárgarépát hozzáadjuk, majd a sütőporos lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük majd a masszához keverjük. Kapcsos sütőformába (24 cm) öntjük, aminek az alját sütőpapírral kibéleljük. 180 C-os előmelegített suütőbe toljuk és kb 45 percig (tűpróbáig) sütjük. (Tipp: ízlés szerint darált diót is tehetünk a piskótába, de ebben az esetben csökkenteni kell a hozzáadott liszt mennyiségét) A krémhez a mascarponet, a cukrot, és a narancslevet összekeverjük, majd a vízgőz felett megolvasztott fehér csokoládét is hozzá adjuk. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és óvatosan a mascarponés krémhez forgatjuk. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, adjunk hozzá pár kanál krémet (hőkiegyenlítés miatt), majd ha ezt jól összekevertük akkor belekevejük a kész krémünkbe. Az így elkészült krémet kb. egy órára a hűtőbe tesszük. A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a krém egyharmadával megkenjük. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét illetve habzsákba töltve dekorálhatunk is vele. A előre elkészített marcipán vagy fondant mini répákat a kész torta tetejére rakosgatjuk.

a

9. Húsvéti csokiskekszek

 a

Hozzávalók:

100 g porcukor, 200 g finomliszt, 100 g zabliszt (vagy őrölt zabpehely), 200 g vaj (sótlan), 1 db vanília (rúd)
Tetejére:
olvasztott csokoládé ízlés szerint

Elkészítés:

Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a porrá őrölt zabpelyhet, olvasztott vajat, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Kívánt formára szaggatjuk és késsel alányúlva átpakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A széle nem baj, ha kicsit megpirul, de az eredeti shortbread halvány színű.) Kivesszük a sütőből és 10 percet hagyjuk hűlni, majd rákenjük az olvasztott csokit.

9. Húsvéti csokiskekszek

9. Húsvéti csokiskekszek

 a

Hozzávalók:

100 g porcukor, 200 g finomliszt, 100 g zabliszt (vagy őrölt zabpehely), 200 g vaj (sótlan), 1 db vanília (rúd)
Tetejére:
olvasztott csokoládé ízlés szerint

Elkészítés:

Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a porrá őrölt zabpelyhet, olvasztott vajat, porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra. Kívánt formára szaggatjuk és késsel alányúlva átpakoljuk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (A széle nem baj, ha kicsit megpirul, de az eredeti shortbread halvány színű.) Kivesszük a sütőből és 10 percet hagyjuk hűlni, majd rákenjük az olvasztott csokit.

10. Húsvéti háromszínű foszlós fonott kalács

Hozzávalók:

45 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 marék cukor, csipet cukor, 6 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaó,5 csepp málna ételfesték, 7 evőkanál kristály cukor,1 egész tojás, 4 evőkanál olaj


Elkészítés:

A tejbe beleszórjuk a 2 két marék cukrot meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet belerakjuk a három tojássárgáját csipet sót, majd ráöntjük az felfuttatott élesztős tejet. Elkezdjük összedolgozni, apránként beledolgozzuk az olvasztott vajat és az olajat. Addig dagasztjuk amíg elválik a táloldalától és kezünkről. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formázunk egyikbe beledolgozzuk a piros málna ételfestéket,a másik cipóba a vízzel és egy evőkanál cukorral elkevert kakaót  Konyharuhával letakarjuk 35-40 percig kelesztjük. Ha megkeltek tészták akkor egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk fél cm vastagságúra, megkenjük olajjal, megszórjuk kristálycukorral és szorosan feltekerjük.
A három rudat összefonjuk úgy, hogy sárga tészta rúd legyen a bal szélen, középen a kakaós, és a jobb szélen a piros. Olajjal kikent formába rakjuk, a tejét megkenjük felvert tojással és ismét kelesztjük 20 percig. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre szép pirosra sütjük. 1 evőkanál cukrot felolvasztunk, és a cukros vízzel megmosdatjuk a kalácsot, így szép fényes lesz.

 a

10. Húsvéti háromszínű foszlós fonott kalács

10. Húsvéti háromszínű foszlós fonott kalács

Hozzávalók:

45 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 marék cukor, csipet cukor, 6 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaó,5 csepp málna ételfesték, 7 evőkanál kristály cukor,1 egész tojás, 4 evőkanál olaj


Elkészítés:

A tejbe beleszórjuk a 2 két marék cukrot meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet belerakjuk a három tojássárgáját csipet sót, majd ráöntjük az felfuttatott élesztős tejet. Elkezdjük összedolgozni, apránként beledolgozzuk az olvasztott vajat és az olajat. Addig dagasztjuk amíg elválik a táloldalától és kezünkről. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formázunk egyikbe beledolgozzuk a piros málna ételfestéket,a másik cipóba a vízzel és egy evőkanál cukorral elkevert kakaót  Konyharuhával letakarjuk 35-40 percig kelesztjük. Ha megkeltek tészták akkor egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk fél cm vastagságúra, megkenjük olajjal, megszórjuk kristálycukorral és szorosan feltekerjük.
A három rudat összefonjuk úgy, hogy sárga tészta rúd legyen a bal szélen, középen a kakaós, és a jobb szélen a piros. Olajjal kikent formába rakjuk, a tejét megkenjük felvert tojással és ismét kelesztjük 20 percig. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre szép pirosra sütjük. 1 evőkanál cukrot felolvasztunk, és a cukros vízzel megmosdatjuk a kalácsot, így szép fényes lesz.

 a

Facebook játékunk

20181212