1. home
  2. Receptek
  3. Olasz vega töltött padlizsán

Olasz vega töltött padlizsán


recipes.details.information.preparationtime
20 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
60 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel
Húsmentes recept

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

2 db
Padlizsán
ízlés szerint
San Fabio extra szűz olivaolaj
2 db
Burgonya
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
San Fabio Grana padano sajt
1 csomag
San Fabio mozzarella
1 csokor
Friss petrezselyem
1 tasak
Friss rukkola

Marinara szószhoz
2 evőkanál
PENNY étolaj
1 fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Friss bazsalikom
1 konzerv
My BIO pradaicsomszósz

recipes.details.steps.title

1
A marinara szószhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsommal, mehet bele a bazsalikom, és 10 percet rotyogtatjuk, közben előkészítjük a padlizsánt.
2
A padlizsánokat elfelezzük, a belsejüket beirdaljuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul. Kiszedjük a belsejét.
3
Egy serpenyőben magas hőmérsékleten megpirítjuk a kis kockákra vágott krumplit, erre jöhet a marinara szósz és a padlizsán kikapart belseje.
4
10 percig rotyogtatjuk, majd belereszeljük a Grana dadano sajtto is. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, és visszatöltjük a padlizsánokba.
5

Rátépkedjük rusztikusan a mozzarellát, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Friss rukkolával tálaljuk.

recipes.details.similar