Penny Market

img_84847

A REWE csoport története 1926-ig nyúlik vissza:

A REWE a németországi REWE csoport tagja, mely több, mint 15 000 áruházzal és 211 000 munkavállalóval rendelkezik világszerte. A REWE név a német "Revisionsverband der Westkauf-Genossenschaften" kifejezés rövidítéseként jön létre, mely magyarul annyit tesz: "A Nyugati Beszerzési Szövetkezetek Auditív Egyesülete".

1926-1945

img_84850

1926

REWE Zentrale megalapítása Kölnben.


1945

Áprilisban a háború miatt a REWE központjának működése összeomlik és csak augusztusban indul újra a kölni kirendeltségben.

img_84851

 

 REWE logók 1927-ből és 1933-ból

1959-1979

img_84852

1959

Az üzleti tevékenység kiterjed az export és nagykereskedelmi vonalakra.
1972


A REWE, együttműködési modellje alapján bevezeti a független kiskereskedők támogatását, hogy a vállalkozások üzleti lehetőségeiket fejleszteni tudják. Az üzletek növekvő tőkeigénye alapján létrejön a REWE Trading Companies modell, melyben  a REWE központja akár 50%-os részesedéssel rendelkezhet.
1979


A REWE megnyeri a "Cassis du Dijon" néven elhíresült peres ügyet az Európai Bíróságon. Az ítélet mérföldkővé válik az Európai Unión belüli szabad kereskedelemben. Kimondja, hogy bármely, az EU egy tagállamában forgalmazott termék szabadon forgalomba hozható bármely másik EU tagállamban is.

1984-1990

img_84853

1984-90

A REWE felvásárolja a kölni Cornelius Stüssgen AG. élelmiszerlánc részvényeinek 51%-át. A fennmaradó 49% a REWE-Zentrale tulajdonába kerül 1989-ben, majd felvásárolja a düsseldorfi székhelyű Deutscher Supermarkt Handels GmbH.-t, mely olyan élelmiszer-kiskereskedelemi üzleteket működtet, mint a Deutscher Supermarkt, Desuma, Hill és az Otto Mess. A REWE megjelenik az utazási- és turisztikai  üzletágban, a kölni ATLAS-Reisebüro GmbH. utazási iroda részvényeinek felének felvásárlásával.

1993-2002

img_84849

1993

Az Egyesült Királyságbeli Budgens részvények vásárlásával a REWE megteszi az első lépést a külföldi piacon való megjelenés felé.
1994

A REWE a "PENNY MARKET Italia SrL."-el belép a dél-európai piacra.
1996

Ausztriában a REWE felvásárolja a BML Csoportot, átvéve így a BILLA szupermarketek, a MERKUR élelmiszer-áruházak, a Mondo diszkont áruházak, az Emma kisboltok és a BIPA drogériák üzemeltetését. Megnyílnak az első magyarországi PENNY MARKET üzletek.
2002

Magyarországon a REWE élelmiszer kiskereskedelmi tevékenységén belül a PENNY MARKET diszkont áruházak bővítésére kíván koncentrálni, így eladja 13 magyarországi BILLA üzletét. A REWE és az Edeka együttműködést köt frissen sült kenyerek, aprósütemények és pékáruk előállítására, illetve azok értékesítésére.

 

Penny Market Magyarországon

img_84855

A Penny Market egy, a németországi REWE-csoporthoz tartozó diszkontáruház-lánc, mely jelenleg mintegy 3000 üzletet működtet Európa-szerte. Magyarországon országszerte 214 üzlet található. Az első üzletet 1996. június 6-án, Szentesen nyitottuk meg. Székhelyünk a Budapest melletti alsónémedi Északi Vállalkozói Terület (az 5-ös főút 21-es km-énél) található.

Három logisztikai központtal rendelkezünk (Alsónémedi, Veszprém és Karcag).

img_84857

A Penny Market Magyarország legrégebb óta jelen levő hard-diszkont üzletlánca. Megközelítőleg 2000 terméket tartunk állandó kínálatában, ebből 800-at magyar cégek állítanak elő. Ezeket ugyanakkor folyamatosan kiegészítjük szezonális termékekkel (pl. konyhai eszközök, kiegészítők kisállatoknak, háztartási kellékek), valamint számos alkalommal szezonálisan vezetünk be később állandóvá váló termékeket is (Sissy laktózmentes termékcsalád). Viszonylag szélesebb termékkínálattal bírunk bizonyos kategóriákban (pl. a vegyi termékek területén), ugyanakkor több kategóriában is szűkített, saját márkás termékportfólióval rendelkezünk (így pl. egyes élelmiszerek csoportjában).

Sajátmárkás termékeink zömét magyar beszállító szállítja be, amiket magyar nevekkel is jelzünk. A "Karát" pl. a drága kategóriájú hústermékeket (pl. a Zimbo húsüzem a partnerünk), a "Dárdás" a mindennapi jellegű húskészítményeket (pl. a Pick termékei), az "Aranykosár" a gabonaalapú termékeket jelzi. A "Sissy" termékcsalád főként magyar hátterű tejtermékeket (pl. az Alföldi tej és a forrói tejüzem neve merül fel partnerként), a "Wippy" papírtermékeket jelöl. "Gustoso" néven illetjük ízesítő jellegű készítményeinket, pl. a mustárt, ketchupot. Több termékünket nemzetközileg is alkalmazott saját márkákkal láttunk el, ilyen pl. a "Gran Mare", vagy a "Selection". Utóbbival a prémium kategóriás, egyedi jellegű termékeinket jelöljük.

Kapcsolat

(+36-29) 339-345

ugyfelszolgalat@penny.hu

Penny Market Kft.  

2351 – Alsónémedi Északi Vállalkozói Terület 5 sz. főút 23 km. Pf 12.

Bevásárlólista

A bevásárlólista üres.

A teljes lista megtekintése

Kövessen minket!

img_4601

Kövessen minket a Facebookon!

Compliance

Compliance – lehetőség a belső szabályozás vagy a jogszabályok megszegésének jelentésére!

compliance@penny.hu

Etikai kódexünket itt találja

SCI-Fair Trade közlemény

Üzletkereső