Újrahasznosítás

img_5811

Mi a Penny Marketnél törődünk környezetünkkel, a bolygónkkal és Vásárlóinkat is erre buzdítjuk. Felelősen cselekszünk és szeretnénk, hogy jó érzés legyen a PENNY-ben vásárolni

Áruházainkban használtelem gyűjtőket helyeztünk el, lehetővé téve ezáltal a szárazelem hulladékok jogszabály szerinti visszavételét. A gyűjtésre szolgáló tartály speciális felépítésű és anyagú, melynek köszönhetően az elemekből esetlegesen kifolyó maró hatású anyagoknak ellenáll, biztonságossá téve a visszagyűjtést. A vissza gyűjtött elem hulladékokat egyfajta típusazonosítást követően a további hasznosítási műveleteknek megfelelően válogatják, majd a fennmaradt hulladékot veszélyes hulladék lerakóba helyezik el.

Vásárlóinknak környezetbarát bevásárlótáskákat, szatyrokat kínálunk, melyek biológiai úton lebomló anyagból készülnek, jelentősen csökkentve így a hulladék anyagok mennyiségét. Szerződést kötöttünk továbbá egy csomagolási hulladékok elszállítására és hasznosítására szakosodott céggel, így a csomagolási hulladékot külön tárolókban gyűjtjük. Az italcsomagolásokra vonatkozó visszavételi kötelezettségünknek szintén a vonatkozó jogszabály rendelkezések szerint maradéktalanul teszünk eleget.


Heti szinten kiadásra kerülő reklámújságaink FSC tanúsítással rendelkeznek, azaz Felelős forrásból származó papírra nyomtatjuk azokat.Mit jelent az FSC ® tanúsítás?

A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (Forest Stewardship Council ) (FSC ®) egy független civil szervezet, amelyet 1993-ban 25 országból származó, különböző környezetvédelmi civil szervezetek, faipari termékekkel kereskedő szervezetek, erdőgazdálkodók, magánemberek és tanúsító szervezetek hoztak létre. Ez az egyetlen nemzetközi szinten elismert, erdőgazdálkodási tanúsításokat támogató csoport. Az FSC ® két megoldáson alapul:

• az erdőgazdálkodási tanúsítványt a természetes vagy telepített erdőket művelő vállalatok számára dolgozták ki, de a beszállítói láncba tartozó partnerek is megszerezhetik;

• a felügyeleti lánc (Chain Of Custody, CoC) tanúsítványt a fa alapanyagú termékeket használó vállalatok számára dolgozták ki (pl. bútorgyártók, kiadók, cellulózgyártók, és minden faipari terméket előállító vállalat), hogy igazolni tudják a faanyag származásának nyomon követhetőségét.

Kihívás a mai világban:

A fogyasztók, vállalatok és állami hatóságok egyre több garanciát kérnek arra, hogy a kivágott fák, a papír és fa alapanyagú termékek megfelelően kezelt forrásokból származzanak. A Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC ®, Forest Stewardship Council ®) által kidolgozott tanúsítási rendszer lehetővé teszi annak megállapítását, hogy mely fa alapanyagú termékek származnak felelősen kezelt erdőkből. Ez a rendszer megköveteli a fenntartható fejlődés és a folyamatos fejlesztés alapelveinek alkalmazását az erdőgazdálkodásban és a nyomon követhetőség biztosítását a tanúsított erdőkből származó fákat felhasználó kereskedelmi és feldolgozó cégeknél.

Kapcsolat

(+36-29) 339-345

H-cs, 8-17:00, P: 8-16.30

ugyfelszolgalat@penny.hu

Penny Market Kft.

Postafiók:12.

Bevásárlólista

There are no items in the list.

A teljes lista megtekintése

Kövessen minket!

img_4601

Kövessen minket a Facebookon!

Compliance

Compliance – lehetőség a belső szabályozás vagy a jogszabályok megszegésének jelentésére!

compliance@penny.hu

Etikai kódexünket itt találja

SCI-Fair Trade közlemény

Üzletkereső